Je mazouttank laten reinigen of neutraliseren?

Waarom je mazouttank laten reinigen

Verwarm je je woning of bedrijfspand met stookolie, dan beschik je uiteraard over een boven of ondergrondse tank om de mazout te stockeren. Hoewel deze tanks doorgaans zeer goed bestand zijn tegen de weersomstandigheden, kan het alsnog gebeuren (meestal door hevige regenval) dat er water in je tank loopt. Bovendien wordt de kans op vuil in je tank ook groter naarmate ze langer in dienst is.  In beide gevallen is regelmatig je mazouttank laten reinigen een must. Dit zorgt er immers voor dat je installatie opnieuw vlekkeloos werkt.

Wat we voor je oude of nieuwe mazouttank kunnen betekenen?

Bij Waasland mazout kunnen we je heel wat vertellen over brandstoffen en brandstoftanks. Wil je je mazouttank laten reinigen, neutraliseren of verwijderen dan adviseren we je met plezier. Voor de werken zelf brengen we je in contact met onze vaste, gespecialiseerde en erkende partners. Die zorgen voor een feilloze uitvoering, volgens de regels van de kunst én de letter van de wet.

Neutralisatie en verwijdering mazouttanks

Om je tank te neutraliseren werken we met een 2-componenten polyurethaanschuim. Dit mengsel vermengt zich in de tank en hardt na ongeveer een minuut volledig uit. Kom gerust eens langs om te praten over de mogelijkheden!

Plaatsen van een nieuwe stookolietank

Een nieuwe stookolietank nodig? Ook dat kunnen we samen met onze erkende partners voor je regelen. Zo heb je slechts één aanspreekpunt voor het verwijderen van je oude mazouttank én het plaatsen van de nieuwe. Die laatste komen we trouwens snel en met plezier voor je vullen!

Over onze erkende partners

Hoewel we heel wat van stookolie kennen, is het neutraliseren of verwijderen van een stookolietank écht wel een vak apart. Hiervoor werken we dan ook samen met een aantal lokale partners. Zij zijn gespecialiseerd en beschikken over de nodige wettelijke erkenningen om deze werken tot een goed einde te brengen.

Mazouttank reinigen of verwijderen mét attest

Uiteraard zorgen onze partners voor alle wettelijke attesten nadat ze werken hebben uitgevoerd aan je mazouttank!

  • Tankreiniging: reinigings- en verwerkingsattest

  • Opschuiming: attest van buitendienststelling

  • Verwijdering: verschrotingsattest

Benieuwd wat we voor jou stookolietank kunnen betekenen?

Spring gerust eens binnen in de shop! Zaakvoerder Xavier luistert graag naar je vragen en adviseert je met kennis van zaken. Je wagen tanken of meteen je volgende stookolie levering kan natuurlijk ook. Handig toch?

Altijd welkom!