Adblue tanken bij Waasland mazout, een slimme keuze!

Adblue tanken, waarom eigenlijk?

Om de NOx-uitstoot te verminderen kan je Adblue tanken in een aparte tank in je auto, bedrijfswagen of vrachtwagen. Zo voldoet je voertuig aan de EURO6 normering. Tijdens het rijden wordt het product in je uitlaat gespoten, net voor de SCR-katalysator én achter de motor. Bij verwarming in de uitlaat voltrekt zicht vervolgens een chemisch proces waarbij het Adblue product de schadelijke uitlaatgassen reduceert.

Een technisch woordje uitleg

Adblue is een heldere ureumoplossing in gedemineraliseerd water. Het gebruik ervan in combinatie met de SCR-technologie vermindert de NOx uitstoot. Op die manier kunnen dieselmotoren voldoen aan de Europese emissienorm EURO 6. In vrachtwagens en bestelwagens wordt deze technologie al enige tijd voorzien, maar ook meer en meer personenwagens beschikken tegenwoordig over een Adblue tank.

Waar vind ik mijn Adblue tank?

De plaats van je Adblue reservoir hangt af van het merk en model van je wagen. Algemeen onderscheiden we 3 mogelijkheden:

 • in je kofferbak

 • onder de motorkap

 • naast de tankopening van je dieseltank

Enkele Adblue weetjes

 • Adblue is niet explosief, niet giftig en niet ontvlambaar.

 • Bewaar Adblue binnen en afgeschermd van direct zonlicht.

 • De levensduur van Adblue is minimaal één jaar, indien correct bewaard en niet blootgesteld aan temperaturen boven de 30°C

 • Houd je Adblue uitrusting schoon en stofvrij en bewaar het product niet in bussen of jerrycans die reeds voor andere types vloeistoffen werden gebruikt.

 • Adblue is géén additief. Adblue mengen met je dieselbrandstof kan je motor beschadigen!

Best op tijd Adblue tanken of bijvullen!

Een personenwagen verbruikt gemiddeld 1 liter Adblue per 1000 km. Bij vrachtwagens rekenen we ongeveer 4 tot 5% van het dieselverbruik. Bij een volledig lege Adblue tank zal het vermogen van je voertuig sterk afnemen. Sommige personenwagens starten zelfs niet meer wanneer de auto zonder Adblue valt. De beste manier om dit te voorkomen is Adblue tanken of bijvullen van zodra het verklikkerlampje in je wagen aanslaat.

Waasland mazout voor al je Adblue leveringen

 • Bij Waasland mazout kan je terecht voor al je Adblue noden. Ook als bedrijf. We leveren al Adblue aan huis met een minimum van 2 x 200 liter.

 • In ons tankstation aan de Sint-Niklaasstraat 75 te Sint-Gillis-Waas kan je dag en nacht Adblue tanken aan de pomp en in de shop kan je terecht voor bussen van 5 en 10 liter.

 • Vertrek je op vakantie of maak je een langere rit? Dan neem je best een extra bus Adblue mee voor onderweg. Zo ben je zeker van een constante Adblue kwaliteit in je tank.

We leveren ook Adblue en mazout aan huis!

Waasland mazout is reeds meer dan 50 jaar dé betrouwbare brandstoffenleverancier in en om het Waasland. Bovendien leveren we bijzonder snel én altijd met de glimlach. Net wat je zoekt?

Test onze service zelf uit!